VÄlkommen till CK Hymer
VÄlkommen till CK Hymer
Strava - CK Hymer Strava - CK Hymer Elit
Hymer Ulrika Cup

Den tredje deltävlingarna i Svenska landsvägscupen arrangerades av CK Hymer med Ulrika som centralort lördagen den 8:e juli.

Caroline Eriksson CK ECI Champion vann tredje deltävlingen i Svenska Landsvägscupen, Hymer Ulrika Cup och övertog även ledningen totalt i cupen.

Det var inget högre tempo på damtävlingen som avslutades med en stor klungspurt. Caroline vann med klar marginal före juniortjejen Caroline Svensson CK Falken/Alriksson Cycle team. Caroline leder nu med 15 poäng före Monica Holler, CK Hymer.

I herr elitens tävling blev det ett mycket högt tempo direkt från start och en rad olika utbrytningsförsök där det till slut blev en 18 man stor grupp som till slut fick ett rejält försprång. Det visade sig att Christofer Stevenson, Team Mälarenergi CK var starkast för dagen och han kunde soloköra i mål efter 189 km. Viktor Folkesson, Team Mälarenergi tog hem spurten i den efterföljande gruppen och såg således till att laget tog en dubbelseger. I Cupsammandraget behåller Lucas Persson, Team Mälarenergi CK ledningen, nu 15 respektive 20 poäng före sina lagkamrater Stevenson och Folkesson.

» Resultatlista från Hymer Ulrika Cup

» Cupsammanställning efter 3 av 5 deltävlingar


 

Medarrangörer:
Ulrika IK, Ulrika Företagarförening, Ulrika Byalag, Ulrika Museums vänförening och Ulrika Hembygdsförening.

 

» Startlista
» Inbjudan
» PM
» Banbeskrivning
» Körschema

» Karta över cup banan (jpg 690 kB)
» Karta över varvning (jpg 52 kB)
» Någorlunda vettig höjdprofil på korta cupvarvet

» Vägbeskrivning
» Övernattning i Ulrika

» Information till allmänheten

Samtidigt som cup tävlingen pågår ett GP lopp i Ulrika för övriga intresserade, mer information finns här: Haga Cykel Cup GP


Cykeltävling i Ulrika – kort bakgrund
Det är ingen överdrift att påstå att Ulrika ligger ute på landsbygden då det är nära 50 km från centrala Linköping. Ulrika är den yttersta utposten av Linköpings kommun har ca 200 fast boende och bla en skola, en lanthandel och en livaktig idrottsförening. På somrarna är det betydligt fler invånare då det är gott om sommarställen i omgivningarna. Varje års stora tilldragelse är Ulrika marknad som arrangeras andra torsdagen i september och då är det långa köer på vägarna runt byn. 

Det bör påpekas att lanthandeln har ett fik och att det sedan 1970-talet (då med flipperspel) varit ett rastställe för många cyklister genom åren. Det var framför allt på vintrarna som träningsrundorna passerade Ulrika eftersom det länge var grusväg dit. 2004 blev det belagt från flera håll så att man slapp vända om man ville undvika grus.

Det var då som tanken på att arrangera en tävling i dessa trakter dök upp. Törneviksbacken som är den längsta backen i Linköpings omgivningar ville vi gärna använda och då skulle Ulrika vara ett alternativ att ha målgången i. Räkna alltså inte med några täta publikled runt banan, då det är långt mellan husen. Avsikten med att ha start och mål i Ulrika är främst att kunna erbjuda en utslagsgivande tävling på vägar som är glest trafikerade.
Vi samarbetar med föreningar och boende i Ulrika och utgår från att kunna bjuda på ett bra arrangemang. Om det blir någon fortsättning kommande år får framtiden utvisa.

Kuriosa:
1955 och några år framåt använde sig Östgötaloppet av vissa av de vägar
cuptävlingen är planerad för i sommar!
Exakt hur vägnätet såg ut då känner vi inte till, men man åkte ut från Kaserngatan, förmodligen över Lilla Aska och Slaka till Sonebo (andra sidan Törnevik) och till Ulrika.
Sedan Mjölby - Skänninge - Vadstena - Motala - Borensberg - Ljung - Vreta Kloster - Linköping. 185 km, första gången med +2 grader, nordvindar och snöfall och en klunga på 8 man....

Tufft! Förhoppninsvis blir vädret inte lika tufft som för 50 år sedan.

» Unika Ulrika

SCFUnika Ulrika
  Uppdaterad:     2017-03-05  17:51            Skriv ut »
  Publicerad:       2005-10-10  17:33
Hymers tävlingskläder
Välkommen till CK Hymer!
Cykelklubben i Linköping grundad 1924.
Senaste foruminlägg
hög aktivitet i detta forum
är det semester stängt :-)
Micke
Senaste skrivet i bloggen
Wänershofs GP och linje
Under nolleperioden vid univeritetsstudierna anordnades det tävlingar i diverse grenar, allt för att skapa gemenskap och hitta vänner. En av tävl...
Danne
Kalender
  14/4    Östgöta Motion
  15/4    Östgötaloppet
Till bildalbum...
Sponsorer

Wolfram MathCore AB HSM Bilservice Däckhuset i Linköping Giromore Sportson - Vi kan cyklar Linköping å hoj! KM International Rena vinnare - ingen doping!