VÄlkommen till CK Hymer
VÄlkommen till CK Hymer
Strava - CK Hymer Strava - CK Hymer Elit
CykelVasan 2010

Den andra CykelVasan lockade 4046 cyklister till start. Stora delar av den svenska MTB-eliten fanns naturligtvis på plats, men även många som är bekanta från Vasaloppsspåren under andra årstider.

Banan var i år än mer lättkörd i början, så loppet fick inledningsvis mer landsvägskaraktär. Dryga 40-talet cyklister återfanns i tätgruppen efter den första stigningen och dessa cyklister formade sedan olika grupper som gick ihop på vägarna och isär på stigpartierna under den första halvan. Hymer hade inledningsvis Daniel Brengdahl och Michael Johansson med i täten och när man nådde Evertsberg efter halva sträckan fanns båda i andraklungan på knappt 20 cyklister som var ungefär minuten bakom de 16 åkarna i täten. Efterhand tröttnade några cyklister i de olika grupperna, och Michael tappade kontakten med gruppen då det uppstod luckor i gruppen. Daniel hängde dock i bra och var med och spurtade om 12:e plats på slutet. Det blev till slut 17:e plats för Daniel som närmast följdes av skidskytten Lars Berger. Michael jagade bakom och passerade de flesta som släppte Daniels grupp. Det räckte till slut till en 23:e plats för Michael som för första gången på fyra försök lyckades nå målet i Mora före Daniel Tynell (27:a).... En tredje Hymerit tog sig hela vägen från Sälen till Mora. Det var Lars Grennberger som tog sig i mål som 565:a i tävlingsklassen. Alla tre Hymeriter är bekanta med spåren även vintertid och alla satte nya personliga rekordtider på sträckan.
CK Hymer      


  Uppdaterad:     2010-08-15  09:44            Skriv ut »
  Publicerad:       2010-08-15  09:28
Hymers tävlingskläder
Välkommen till CK Hymer!
Cykelklubben i Linköping grundad 1924.
Senaste foruminlägg
Sv: Mossad cykel - hur få ut ny?
Hur gammal är cykeln ? 25 % i självrisk räknat på cykeln nuvärde
Försäkringsnisse
Senaste skrivet i bloggen
Sen rapport från Göteborgsgirot
Eftersom Scandinavian Race gick "lite halvdant" för laget får ni en tävlingsrapport från helgen innan, som innefattade Prioritet Finans GP respek...
Henrik Holm
Kalender
  14/4    Östgöta Motion
  15/4    Östgötaloppet
Till bildalbum...
Sponsorer

Linköping å hoj! Giromore Wolfram MathCore AB Däckhuset i Linköping HSM Bilservice KM International Sportson - Vi kan cyklar Rena vinnare - ingen doping!