VÄlkommen till CK Hymer
VÄlkommen till CK Hymer
Strava - CK Hymer Strava - CK Hymer Elit
KM Linje 2012

En lång offensiv satte sin prägel på årets KM-linje med start och mål vid Gammalkils kyrka.

I kännbar vind och med inslag av kantvindsåkning skaffade sig gästande Jakob Södergrann en sololedning redan på första varvet, men när klungan visade tecken på att vilja täta luckan slog han av på takten. Istället kontrade Rasmus Mikiver som först hade lite sällskap av Jakob men sedan fortsatte på egen hand. Efter första varvningen satte Daniel Brengdahl fart och jagade ifatt Rasmus och duon började öka ledningen.

I kantvinden på det andra varvet satte Michael Johansson in en rejäl attack från klungan och ingen kunde gå med, men han lyckades inte riktigt komma ifatt tätduon som bjöd på hårt motstånd. Både Daniel och Rasmus visade prov på åkglädje och stark fysik och tänkte inte släppa ifatt någon i onödan.

Efter ett varvs solokörning var Michael åter inhämtad. Den jagande klungan förmådde inte ta in mer än enstaka sekunder per varv på Daniel och Rasmus.

På det näst sista varvet började dock luckan krympa något och efter lite oenighet i klungan när det gick som fortast delades klungan i två grupper. Från den främre fick Michael åter lucka och kunde den här gången ansluta till tätduon precis innan sista varvningen.

Tättrion höll ett gott tempo men då samarbetet inte hela tiden var 100%-igt attackerade Michael igen i kantvinden. Han fick lucka en kort stund, men Rasmus jagade ifatt och satte snart in en kontraattack. Det höll dock inte heller så länge och tempot slog av när man närmade sig slutkilometern. Michael attackerade igen med halvkilometern kvar, men Rasmus var riktigt envis och jobbade sig ifatt och kontrade än en gång och lyckades på så sätt äntligen vinna KM-linjet. Stort grattis Rasmus!!

Jonas Nilsson drog på en långrökare på slutet och var bara några cykellängder från Daniel på mållinjen med Martin Härn och Fabian Byléhn närmast bakom.

X. Kristina Anund Mjölby CK (D50)
1. Julia Lyngbaeck F9-10

1. Rasmus Mikiver 40.42
2. Michael Johansson 40.45
3. Daniel Brengdahl 40.50
X. Jonas Nilsson CK Revanche (H40)
4. Martin Härn
5. Fabian Byléhn (J)
6. Willy Säfström (H55)
7. Mathias Hjärtström
8. Johan Gransten
9. Viktor Larsson
X. Jakob Södergrann Team Trek/CK C4
10. Peter Nilsson (H40)
11. Mats Bergström (H50)
12. Andreas Petersson (H35)
13. Nils-Gunnar Stedt (H65)
DNF Gustaf von Eckermann
DNF Yngve Larsen Mera Lera MTB (H65)

CK Hymer      


  Uppdaterad:     2012-10-22  18:36            Skriv ut »
  Publicerad:       2012-09-30  20:26
Hymers tävlingskläder
Välkommen till CK Hymer!
Cykelklubben i Linköping grundad 1924.
Senaste foruminlägg
Sv: Mossad cykel - hur få ut ny?
Hur gammal är cykeln ? 25 % i självrisk räknat på cykeln nuvärde
Försäkringsnisse
Senaste skrivet i bloggen
Wänershofs GP och linje
Under nolleperioden vid univeritetsstudierna anordnades det tävlingar i diverse grenar, allt för att skapa gemenskap och hitta vänner. En av tävl...
Danne
Kalender
  14/4    Östgöta Motion
  15/4    Östgötaloppet
Till bildalbum...
Sponsorer

Giromore Linköping å hoj! Sportson - Vi kan cyklar KM International Däckhuset i Linköping HSM Bilservice Wolfram MathCore AB Rena vinnare - ingen doping!