VÄlkommen till CK Hymer
VÄlkommen till CK Hymer
Strava - CK Hymer Strava - CK Hymer Elit
LidaLoop 2017
 Klicka för att se en större bild
  Topp 5 i herrar Elit. 1. Michael Olsson 2. Calle Friberg 3. Henrik Sparr 4. Daniel Brengdahl 5. Johan Nor√©n

Söndagen den 11e juni gick 3e deltävlingen i Mitsubishi MTB challenge (Långloppscupen), LidaLoop i Tullinge av stapeln. Trots en hel del regn dagarna innan tävlingen var banan i det närmaste helt torr och inbjöd till härlig cykling! Glädjande nog var närvaron av våra vita Hymertröjor den största på länge med inte mindre än 6 startande cyklister i tävlingsklasserna! Den främsta placeringen för dagen svarade Emelie Hjärtström för då hon körde in på en mycket fin 2a-plats i D30!

Emelie refererade efteråt till sin prestation: Väldigt nöjd "fast jag kan inte vara glad. Är bara tom, ska aldrig mer cykla nån tävling. Mina nerver klarar inte detta... Brände mig totalt när jag försökte hänga med Stenerhag och de andra så länge som det gick. Efter 4 mil tänkte jag ge upp och efter 5 grät jag en skvätt. När jag kom i mål grät jag inte bara en skvätt... 10 m från mållinjen låg jag och hulkgrät i fosterställning. Det är för jobbigt. Varför gör man så här mot sig själv? Vi är inte friska!"

Emelie Hjärtström

I herrarnas elitklass decimerades täten allteftersom då vissa kroknade och andra såsom Emil Lindgren råkade ut för tekniska bekymmer. Daniel Brengdahl fick ett gott samarbete tillsammans med Fredrik Berg, Johan Norén, Johan Landström och Erik Mattelin och dessa skulle fightades om 4e-platsen. Efter en forcering i sista backknäppan 200 m före mål lyckades Daniel erövra 4e-platsen.

Daniel Brengdahl
Efter denna grupp var det tätt mellan åkarna och Marcus Jansson körde in på en 15e-plats.

Marcus Jansson

Vid andra deltävlingen i Mitsubishi MTB Challenge, Billingeracet, hade Mathias Hjärtström guldben men gick tom på energi och tappade mycket tid då han tidigt in i loppet tappade sin enda flaska. För att ha råda bot på detta satsade han till LidaLoop på att köra Camelbak. Sportdrycken räckte denna gång hela vägen och med ett läckande munstycke fick även kropp, kläder och cykel sin beskärda del av den härligt kladdiga drycken. Mathias gjorde en stabil insats även om guldbenen saknades denna dag och körde i mål som 30e man.

Mathias Hjärtström

I herrarnas sportklass svarade Elias och Jakob Andreasson för fina insatser med placeringarna 4 och 8.

Elias Andreasson

Jakob Andreasson

Foton från loppet kommer från www.happyride.se.


Daniel      


  Uppdaterad:     2017-06-13  12:48            Skriv ut »
  Publicerad:       2017-06-13  12:25
Hymers tävlingskläder
Välkommen till CK Hymer!
Cykelklubben i Linköping grundad 1924.
Senaste foruminlägg
Sv: Mossad cykel - hur få ut ny?
Hur gammal är cykeln ? 25 % i självrisk räknat på cykeln nuvärde
Försäkringsnisse
Senaste skrivet i bloggen
Wänershofs GP och linje
Under nolleperioden vid univeritetsstudierna anordnades det tävlingar i diverse grenar, allt för att skapa gemenskap och hitta vänner. En av tävl...
Danne
Kalender
  14/4    Östgöta Motion
  15/4    Östgötaloppet
Till bildalbum...
Sponsorer

HSM Bilservice Giromore Linköping å hoj! KM International Sportson - Vi kan cyklar Däckhuset i Linköping Wolfram MathCore AB Rena vinnare - ingen doping!