VÄlkommen till CK Hymer
VÄlkommen till CK Hymer
Strava - CK Hymer Strava - CK Hymer Elit
SM XCM 2017 - mtb långlopp
 Klicka för att se en större bild
  Emelie Hj√§rtstr√∂m kammade hem bronsmedalj i D30

SM i mtb långlopp (XCM) arrangerades i år vid 1572 Challenge i Motala. Hymer kammade hem två medaljer, ett silver i H40 genom Michael Johansson och ett brons i D30 via Emelie Hjärtström.

Banan för SM-klasserna var förlängd från föregående års 67 km till 90 km och bjöd på tre rejäla backar men var i gengäld tekniskt lättåkt.

Tävlingsdagen bjöd inledningsvis på förhållandevis torra förhållanden men under loppets sista tredjedel så öppnade sig himlen och sanden förvandlades till lera, vilket gjorde det mer svår- och tungkört.

Nytt för i år var att elitklassen och de olika åldersklasserna startade vid olika tidpunkter, vilket gjorde att trängseln vid elitstarten minskade och dragvilligheten i åldersklasserna sjönk en aning.

I H40 gjorde Michael Johansson tävlingspremiär för året. Han höll en god position så att han hela tiden satt med i tätgruppen. Tempot blev inte lika uppskruvat som vanligt och det gjorde också att det var svårare än vanligt att decimera klungan. Med ca 5 km kvar tog Michael kommandot och gjorde en fartökning, varvid fältet decimerades. Den spurtsnabbe Per Strömblad lyckades dock passera Michael i spurten och Michael kammade därmed hem en mycket fin silvermedalj!

I D30 svarade Emelie för en stabil instats, vilket belönades med en bronsmedalj!

I herrarnas elitklass lyckades Daniel Brengdahl slita sig med tätgruppen, vilken decimerades allt mer under loppet. In mot målet i Motala Folkets park var det Daniel samt Örebrocyklisternas Matthias Wengelin som kämpade mot Team Serneke Allebikeåkarna Emil Lindgren, Michael Olsson, Dennis Wahlquist, Johan Norén och Fredrik Ludvigsson. Daniel körde offensivt på slutkilometrarna och lyckades bärga 5e-platsen.

Mathias Hjärtström positionerade sig lite för långt bak in på de första stigarna och hamnade i en grupp lite längre ner när fältet delade på sig. Mathias körde in på en 23e-plats i elitklassen.

Glädjande nog fanns Hymernärvaro genom Patrik Winell, Anderas Löwenmark och Niclas Forsgren i sportklassen över 67 km. Klassen hade dock inte SM-status.

 


Ck Hymer      


  Uppdaterad:     2017-08-05  22:43            Skriv ut »
  Publicerad:       2017-08-05  22:36
Hymers tävlingskläder
Välkommen till CK Hymer!
Cykelklubben i Linköping grundad 1924.
Senaste foruminlägg
Sv: Mossad cykel - hur få ut ny?
Hur gammal är cykeln ? 25 % i självrisk räknat på cykeln nuvärde
Försäkringsnisse
Senaste skrivet i bloggen
Wänershofs GP och linje
Under nolleperioden vid univeritetsstudierna anordnades det tävlingar i diverse grenar, allt för att skapa gemenskap och hitta vänner. En av tävl...
Danne
Kalender
  14/4    Östgöta Motion
  15/4    Östgötaloppet
Till bildalbum...
Sponsorer

Däckhuset i Linköping Sportson - Vi kan cyklar KM International HSM Bilservice Linköping å hoj! Giromore Wolfram MathCore AB Rena vinnare - ingen doping!