En utskrift från ckhymer.com
Västgötaloppet 2017 och Mitsubishi MTB Challenge

Dubbelseger i årets Mitsubishi MTB Challenge

Västgötaloppet i Ulricehamn var den nionde och sista deltävlingen i årets upplaga av Mitsubishi MTB Challenge. Många Hymeriter hade hittat dit med olika inslag av ny inspiration, ny revanschlusta, ny cykel, ny tävlingsångest och ännu ett lerigt höstrace framför ögonen.

Resultaten lät inte vänta på sig. Eller, jo, det tog över 3 timmar innan det blev någon slags resultat i tävlingsklasserna. Terrängen var ganska fin med tanke på de mängder regn som fallit i stråket mellan Göteborg och Jönköping de senaste veckorna, men lite lerigt var det. Bitvis tillräckligt lerigt för att det skulle vara riktigt jobbigt. Särskilt för de som kom lite längre bak i fältet. Och ännu mera särskilt på de sträckor som kördes flera gånger.

Snabbaste Hymerit ut från start var Michael Johansson som gjorde årets första och enda start i långloppscupen. Han blev dock snabbt passerad av Marcus Jansson som ångade på duktigt på den tungåkta banan och slutade kanonfin 12:a i Elitklassen.

Hymers tredje cyklist i den främsta startfållan var Mathias Hjärtström som tyvärr körde fast kedjan redan efter 3 km och såg många passera innan han fick upp farten igen. Desto bättre gick det för Elias Andreasson som efter dryga timmen kommit ifatt Michael från sin startposition längre bak i fältet. Hymerduon låg då i kön på en ganska stor klunga där merparten blivit frånåkta av en grupp cyklister i tidigare backar. Elias var snart uppe på spets då banans längsta stigning och snäppte upp tempot i gruppen. Michael hakade på och tog över dragjobbet för att bibehålla farten. Tyvärr hade Elias efter sin förning backat ner i gruppen i tron att övriga skulle fylla på, men det var inte som orkade hålla det tempo han hade satt upp. Michael fick istället lucka tillsammans med en annan H40-cyklist och den duon lyckades ansluta till den piggare gruppen framför. Elias och övriga i gruppen var snart halvminuten bakom. Elias fick därefter jaga mycket på egen hand, något han gjorde förtjänstfullt. Under tiden Michael kom ifatt ännu en grupp började Elias knapra in på klubbkompisen och inne på sista kilometern var han till och med ifatt igen. Med några hundra meter kvar till mållinjen tryckte Michael på och spurtade hem andraplatsen i H40 medan Elias rullade över mållinjen några sekunder bakom som solklar segrare i H Sport.  Jakob Andreasson gjorde också ett fint lopp och slutade sexa i H Sport medan Mathias rullade i mål som 24:a i elitklassen.

Det blev en tredje pallplats för Hymer genom Emelie Hjärtström som slutade trea i D30 där Maria Kromnow kom sexa.

Efter prisutdelningarna för Västgötaloppet följde prisutdelningarna för Mitsubishi MTB Challenge där det blev fler tillfällen för Hymeriter att kliva upp på pallen. Elias och Jakob tog en brödradubbel i HSport-totalen och Emelie blev slutsegrare i D30!  Uppdaterad:     2017-09-23  23:02
  Publicerad:       2017-09-23  23:02
Länk till denna sida: www.ckhymer.com/artikel.php?id=587