Blogg

Gran Canaria #3

Ja, helt plötsligt befann man sig där på ön med en chockerande lättrampad cykel, trevliga träningskamrater, medvind i ryggen och en lysande sol. Kunde det vara sant? Ja det kunde det, men helt plötsligt, innan man ens hunnit bli övertränad, så var man hemma igen i ett svartvitthalkigt Sverige, med avsaknad av det mesta ovan nämnda.

Minnena, milen i benen och brännan finns dock fortfarande kvar, men de försvinner väl snart de med. Nej då, nu ska vi ju vara positiva! Den var ju härlig den där resan och lite svensk vinter är ju inte så tokig den heller. Även om man knappt hinner gå ut innan den har försvunnit igen och bara en svårbemästrad isbana återstår. Positiv var det ja!

P1020323
Gräset var grönare på andra sidan

Att få cykla ovanför molnen i kortärmad och kortbyxor är riktigt härligt. Att sedan åka ner genom samma moln i samma kortärmad och kortbyxa är kul, men förjäkla kallt, mest kallt. Egentligen kallare än alla svenska vintrar i rätt kläder. Nej då, vi hade det faktiskt riktigt bra. Jag bara skojar lite :). Att ta sig 15 dagar sommar på vintern kan jag rekommendera om man vill träna i långa backar, köra härliga utförslöpor eller avsluta passen med grym nedförsmedvind i de östliga vindarna till San Agustin (där man dessutom ofta kan hetsa andra cyklister till vansinne). Om även sol, värme, semester, gott fika, häftiga vyer eller att det inte är mörkt förrän klockan 18:30 uppskattas så är en sådan här resa inte alls dum.

P1020274

One thought on “Gran Canaria #3

  1. Instämmer till fullo – om det inte framgick av mitt inlägg. Fast jag tycker min bild från samma ställe (utan cyklister och fina produkter) som skymmer serpentinkurvorna ner mot dalen bakom var vackrare 😉

Comments are closed.