Blogg

Snön är här och bjuder på propagandadistans! (bildspecial)

Cykel är underbart! Trots att det vita möglet landat i Linköping så går det att njuta av timmar i sadeln. Blå himmel, solbländade och orörd pudersnö var dagens recept, vad kan gå fel! Ett gäng tappra vittröjor slöt upp och vi började med en fuling, första timmarna i medvind. För ovanlighetens skulle höll sig alla i skinnet och hetsen uteblev. Har Junis växt upp, var Viktor sliten eller vad har hänt? Oavsett var det skönt och alla njöt ikapp i solskenet.

dsc_1094dsc_1099

 

 

 

 

 

 

Efter 2 timmar lämnades de två juniorerna ute i skogarna för att på egen hand klara sig hemåt. De klarade sig hem helskinnade vad vi vet så ingen fara, grabbarna börjar kunna klara sig själva 😉

Den kvarvarande kvartetten styrde framhjulet fortsatt bortåt med dagens mål att nå Kalmar län och få njuta av det läns prakt. Alla var pigga och tugget gick väloljat. Dagens stora mysterium att lösa var fikafrågan. Var finns det ett fik ute i skogen? Här levererade junis-Henrik innan han lämnades och påstod att i Falerum har ni ett fint ställe, kanske till och med två ställen. Men innan vi hann fram till Falerum passerades en utsiktspunkt. Den måste vi ta! Sagt och gjort, tog vi de j***a 100 hm på 10% vandringsstig cyklande/släpande/bärande hojarna upp. Men tjo vad gör man inte för en bild!

mov_1109_000049

mov_1109_000032

 

 

 

 

 

Efter denna topp var kilometerna korta till Falerum. Inget fik hittades så planerna på att mula Henrik imorgon började smidas men då dök superduperHymerfikastället upp. Tankade med tomtegröt, mackor, sötsaker och såklart kaffe närmade vi oss senare Kalmar län.

dsc_111120161203_122141

 

 

 

 

 

 

 

skarmklippTramp, tramp, tick tack. Och som ett tecken, klockan slog 4 h och Kalmarskylten uppenbarade sig! Vilken ståtlighet, vilken känsla. Vägarna var annat än platta, snittet låg stabilt på 21 km/h och samtalen blev kortare och tystare. Med halva distansen avverkad, fortfarande i Kalmar län insåg vi att dagens 15 mil var övermäktiga. Tyvärr insåg vi detta längst bort på passet (svart ring på kartan t.v.). Den planerade rutten hem byttes mot en något kortare variant med passage i Åtvid. Tack för det och dubbelfikan var ett faktum.

Lamporna fick tändas och vägarna blev mörka. Benen trötta på de flesta men då uppstår det som ingen annan än en långscyklande Hymerit får erfara. HYMERBOSSEN TAR TÄT OCH SÄGER HÅLL RULLE! Sista 1,5 h bombar han på i tät och gnäller för att vi andra inte håller rulle när han bara fjöser i pedalerna, skoningslös.

Till slut uppenbara sig Linköpings ljus och dagens passa kan summeras till 149 km och 6h 40 min i sadeln. Nu vill jag aldrig mer cykla men gissar att det är planerat ytterliggare timmar imorgon, kbk! (PS. kul att du orkade läsa hit ner)

dsc_1101 dsc_1086

 

 

 

 

 

20161203_111400