Blogg

Säsongspremiär 2017

Vi har nu tjuvstartat säsongen med två fina tävlingar i Danmark. Rober Pölder gjorde tävlingspremiär för oss och vi fyra som körde denna helg fick alla smaka på den kantvind som vi så saknat.

På lördagen var Jakob hetast och prickades dagens bryt på dussintalet. Dessvärre tappade han senare i kantvinden och det blev inget resultat för oss. Alla tog sig i mål och fick sig en bra genomkörare.

På söndagen var det full fart från start. Vi var inte riktigt med i matchen när det sprack av på plats 25-30 i klungan. Jakob och jag låg med i gruppen bakom och tuffade på. Efter 10 dryga mil lagtempo kunde vi ansluta till täten! Vi fick då en ny chans som vi inte tog. Jakob hade bränt sitt finaste och fick ge sig. Själv fortsatte jag med att vara ett steg bakom. Missade först när det stöttes och sen när det skulle spurtas trodde jag det var ett varv kvar eftersom de hade sagt så varvet innan. Lite snopet slut, men fart i benen fick vi åtminstone och vi är nu redo för Östgötaloppet nästa helg!