Blogg

Kinnekulle Cyclassic

Då var det dags för årets första swecup tävling Kinnekulle Cyclassic! Med ett nytt poängsystem i cupen för dom 15 första ist för 20 första och en poängtröja efter spurtpris på de två av tre första varven.

Laget bestod av mig Victor aka Junis (ett smeknamn jag tydligen aldrig blir av med..) Johan Nystrand, Jakob Södergrann, Rasmus Mikiver och Daniel Brengdal. Tyvärr var vårt nya tillskott Robert Pölder sjuk..

Men men dagen började med att vi skulle vara med från start och jag var tydligen lite väl het och gick med kommisarie bilen från start och missade den röda flaggan. Han som höll master-starten åkte upp till mig och tyckte jag skulle lunga ner mig det var trots allt 16.5mil vi skulle köra så behövde ju inte gå loss från start direkt..

Men när vi svängde ut på stora vägen ut från Götene så började det rolig! Bra fart direkt och många heta som inte ville spara på krafterna. Jag hade en dålig känsla inledningsvis då jag inte kände mig alls pigg och lät dom andra i laget ta de första attackerna. Många attacker avlöste varandra utan att få något större utrymme. Efter ca 15 km märkte jag att många av dom heta i början blev slitna av den inledande höga farten så efter att Rasmus gjort ett försök att komma loss men blivit ifatt körd så gick jag ut i motvinden och provade och fick med mig Hannes från RyskaPosten och efter en stund anslöt Robert Gustavsson från Jönköping CK! Såg direkt att vi fick en lucka och då var det lika bra att köra! Vi fick ganska fort 2 minuter och in mot Götene och mål igen så vankades det spurtpris och eftersom det är nytt nu i swecup med spurtpris och en poängtröja att kämpa om så var det ju ypperligt läge att försöka plocka hem några poäng..Eftersom jag körde med GP kungen Robert Gustavsson som tappade 20 meter i varje kurva trots högst watt så la jag mig bakom Hannes inför första spurten och jag kunde ta hem första spurtpriset. Ut på andra varvet så kände jag mig fräsch men i motvinden fick vi tidsrapporter om att klungan var 1-1.5 minut efter oss och då höjde vi tempot rätt bra och vad jag hörde så var det inte många lag som var sugna på att dra i motvinden så fick hjälp av laget som höll ner farten och vi fick ganska fort 4.5 minut. Inför Götene igen och det andra och sista spurtpriset så anade jag att Hannes var lite mer på hugget denna gång så jag la mig först inför sista kurvan och drog igång spurten och kunde ta hem det andra spurtpriset också.

Efter ca 10km in på sista varvet fick vi höra att det var körning i klungan tydligen var Wilson med och ville göra det skoj för alla i kantvinden samtidigt fick Hannes för sig att försöka stöta av oss i ett parti med sida mot och väldigt långt kvar till mål. Jag lyckades hänga med och fick rätt bra rulle bakom. Dock förlorade vi Robert som var riktigt dragvillig och en perfekt utbrytarkollega.. Synd tyckte jag då vi hade behövt ta vara på varandra för att ha en chans att hålla undan.. jag gick iaf upp och försökte hålla godmin men vips så ville Hannes gå solo med 3.5 mil kvar men jag tyckte det var lite väl tidigt att släppa så jag låg kvar på rullen. Sa till att antingen gör vi allt för att hålla undan eller så skiter jag i det. Visste ju att jag hade både Rasmus Jakob och Johan kvar som är bra avslutar alla tre men framförallt Rasmus som han också visade på slutet genom att vinna klungspurten.. iaf såg vi att Edvin och en från treberg närmade sig så jag sparade lite på krafterna medans Hannes fortsatte trycka på. Dom två kom iaf ifatt och Edvin började köra 40/20 intervaller med oss tills jag och Hannes fick ge oss efter sista backen.. vi hjälptes åt och det kändes som vi höll avståndet på 10 sec ganska länge. Jag lyckades köra ifrån Hannes med några km kvar men det var inte riktigt meningen då jag hade behövt honom för att ens ha en chans att komma ifatt tyckte jag tog in på dom två där framme med 3 km kvar.. men sen när det svängde vänster med rak motvind in mot slutvarvet ser jag Edvin lägga in en stöt och ser dom segla iväg.. och kom in 20 sekunder efter en godkänd start på Sverigecupen med en 3de plats på tävlingen och poängtröjan i Sverige cupen.

Hade dock aldrig lyckat utan all hjälp från mina lagkamrater och ledare vi visade verklig vår potential i Hymer och det är så lätt att offra sig och ge allt för ett lag där man brinner för varandra och där framgång betyder så mycket för alla! Så utan er hade jag inte haft en chans!

//Victor Hillerström Rundh