Blogg

Kinnekulleloppet

Dagen efter det 160 km långa Kinnekulle Cyclassic stod den mer beskedliga distansen 145 km på menyn men i gengäld skulle vi uppför Högkullen 5 gånger via ett varv som mätte 29,5 km. 150 hm backe kombinerat med lite kantvind kan få det att göra ont i benen på de flesta om åkningen är tuff.

Under lördagskvällens glädjeyra över Junis pallplats, poängtröja samt Rasmus 5e-plats var det så dags för lite taktiksnack inför Kinnekulleloppet.

Ck Hymer Elits startfemma till Kinnekulleloppet, plus David Bragmark (Senior).

Mats inledde med att krasst konstatera att ingen av oss egentligen var särskilt “bra” uppför… å andra sidan fanns det ändå möjlighet till resultat eftersom inte jättemånga föranmälda konkurrenter var “bra” uppför. Och det är ju klart, varken Quintana eller Contador fanns med i startlistan. Dessutom var ca 27 km av varvets 29,5 km inte brant uppförsbacken.

Kontentan blev att vi ville sätta färg på tävlingen och skapa oss ett bra läge genom att vara offensiva redan från start.

Junis tog taktpinnen, drog igång spurten redan på startlinjen och så bar det utför Kinnekulle i en hiskelig fart. Efter runt 8 km gick morgongruppen iväg och bland de 5 åkarna hade vi Johan och Rasmus, så vi var nöjda. Övriga var Mattias Brolin, Ove Nilsson och Johan Sonesson.

Morgongruppen. Från vänster, Rasmus, Ove Nilsson, Mattias Brolin, Johan Sonesson och Johan Nystrand. Foto: Johan Sonessons Instagram.

De tre Tre Bergarna liksom andra som missade morgongruppen föreföll mindre nöjda och TreBergarna gasade hårt redan första gången uppför kullen. Det sved i både ben och lungor och vips hade klungan splittrats upp i en 6-mannagrupp bestående av de tre Tre Bergarna, Emil Andersson, Ryska Posten (Olof Åström?) samt undertecknad Hymerit, med resterande delar av klungan jagande bakom dessa. Efter trekvarts varv var sextetten infångad och klungan återsamlad, men morgongruppen fortfarande framför. Uppför kullen andra gången såg vi morgongruppen runt minuten framför. Isac Lundgren körde stenhårt, fick med sig Olof Åström (Ryska Posten) och bryggade upp samtidigt som vi tappade Johan från morgongruppen.

3e varvet. Vi körde passivt i klungan. Foto: Erik Karlsson Landéns Strava.

Uppför kullen 3e gången tappade vi även Rasmus från morgongruppen. Med flera vassa åkare och utan Hymerrepresentation i täten var läget plötsligt inte lika kul längre så vi fick börja bidra till farthållningen för att köra in dem framför.

Jakt.

Med ett halvt varv kvar var morgongruppen så inhämtad och det blev lite fruktlösa attacker och Isac Lundgren försökte sig på ett nytt soloförsök men in i backen var klungan, decimerad till 17 åkare, samlad.

Rasmus hade gett klara order om vad som gällde i backen men i min iver över att komma bra in i backen så trotsade jag hans visdomsord och höll mig kanske lite väl långt framme hela vägen upp. I sista branten drog Ludvig Bengtsson igång “spurten” varvid jag försökte men inte lyckades matcha honom.

Återigen Tre Berg-seger samt tredjeplats genom gårdagens segrare Sandersson, grattis! Vi var dock ändå rätt nöjda med att få kliva näst högst upp på pallen denna dag och med Rasmus på 10e plats.

Prispallen. I resultatordning, Ludvig Bengtsson, Brengdahl, Sandersson, Mattias Brolin och Vincent Andersson. Samtliga topp 5 fick dessutom äran att skaka hand med prisutdelaren Fredrik Kessiakoff.

Som lag gjorde vi åter en mycket fin insats och jag tycker att vi tillhörde dem satte färg på även denna tävling!

Då Frykdalens 3-dagars kommande helg tyvärr ställdes in med kort varsel är det fortfarande lite ovisst vad som händer då. Helgen därefter kör delar av laget Göteborgsgirot medan undertecknad planerar att prova lyckan i skogen vid Lidingöloppet MTB.