Blogg

Cykelcross

Fick i höstas en impuls och ville testade på det där med cykelcross. Nystrand som är mer erfaren har försökt lära upp mig. Till synes är det mest jobbigt, kallt och jävligt. Jag kan nu konstatera att det stämmer, men att det roliga överväger! Helgen som var bestod därför av CX-plask i Västerås. Ett konstant regn och någon plusgrad bjöd lördagens tävling på. Tydligen perfekt crossväder.

Starten blev en ursinnig spurt genom djupa lerpölar. Någon katapultflyger av banan och mer kall lera letar sig upp från marken till oss cyklister. Efter att den värsta starthetsen lagt sig började det bli mer åkbart. Jag får in fint flytt och plågar mig i mål hyfsat högt upp i listan, nöjd med dagen. Johan hade det tyngre och tog det lite lugnare de sista varven, men kul hade vi båda!

Efteråt blev det besök hos Larsson som avstod tävlingen och istället bjöd på god mat, spelkväll och övernattning. Trevligt!

På söndagen var det tävling i Uppsala. Johan fick en bra start och var uppe och vände som sexa i fältet innan hans kropp började protestera. Jag startade sämre. Fick på det en sne bakväxel som konsekvens vid undvikandet av en krasch. Växlade sedan fast kedjan innanför kassetten i den brantaste backen och intog placeringen tvärsist. Ganska bitter rullade jag vidare. Efter ett tag gick det bättre även om det aldrig flöt på som dagen innan. Summerat hade vi kul båda dagarna trots övervägande bristfällig insatser. Nu blir det fokusering på vanlig vinterträning istället, som exempelvis kompiskampen.


Foto: Västerås tidning