Blogg

Tisdagsintervaller vinter edition

Den här veckan började Hymers elitlag köra de beryktade tisdagsintervallerna för vintern. För den som vill ta i hårt och kämpa mot mjölksyra, mörker, kyla, is och snö är det rätt plats att vara på. Premiärkvällen var dock varm men det blev ingen mjukstart för det.

Hymers nya ordförande Niklas hade satt ihop programmet för kvällen och deltagandet var högt. Det märktes att det var första tillfället; all utrustning och alla rutiner var inte top of mind. En eker av i första backen vid sjukhuset betydde att Anton åkte hem. Några korta skärmar och till och med skärmlösa cyklar. Rasmus förklarade ganska tålmodigt vad orden ”Nu kör vi!” betyder. Alltså att vi startar intervallen och att alla därmed kör iväg.

Den tredje varianten för kvällen var i Malmslätt där det först är ett igångdrag, sedan en nästan 180 graders kurva följt av en seg stigning förbi flygvapenmuseet som avslutas på toppen av bron över järnvägen. Här fanns det plats för många hjältar som visade initiativ och hjärta. Fastän Hjärtat inte var med just ikväll.

Som avslutning kördes en becksvart, blöt och sugande grusväg som vid det laget kändes oändligt lång. Den var ny för mig, men kommer säkert tillbaka fler gånger i vinter. Med lite dåligt plogad blötsnö kan den nog kännas ännu längre.

Det är svårt att förmedla lyckan i att fullständigt köra livet ur sig en mörk kväll i december. Det måste antagligen upplevas. Stort tack till Niklas för planeringen och till alla som lös upp kvällen med starka ben och lampor.