Blogg

Ny Ridley bekräftar den klassiska “n+1”-formeln

Vårt framgångsrika samarbete med Nordic Trade fortsätter även till säsongen 2018! De är sedan flera år lagets sponsor av cyklar från Ridley, kläder från Sportful samt hjälmar och glasögon från Rudy Project.

För ett flertal år sedan gjorde jag det (i mina ögon) taktiska draget att sälja min gjutjärnshäst som jag pendlade med på Cykelbytardagen, som klubben arrangerar, för att på så vis lättare kunna motivera en utökning av stallet med någonting skojigare och “mer praktiskt” att pendla på. Problemet var bara det att när jag väl sålt den så skulle jag bara hitta “den optimala pendlingscykeln”… En sådan bör definitivt ha hydrauliska skivbromsar, men vissa menade att det för min del även borde vara en cykel med bockstyre. På den tiden var det en betydligt svårare kombination att hitta än idag, och även nu är det trots allt en ganska exklusiv lösning. Det blev dyrt, jag blev snål och tänkte på stöldrisk vid pendling, tiden gick och jag letade periodvis vidare.

Den processen fortsatte år för år, tills dess att min fru (som cykelpendlar flitigt) skulle köpa en ny pendlingscykel. Med förnyad energi letade även jag en ny cykel, men medan hon valde det praktiska spåret och köpte en löjligt prisvärd standardcykel på höstrean så tänkte jag att om jag skaffar någonting riktigt, riktigt bra så kanske jag dessutom kan använda den som vintercykeln med klubben? Jag är den siste i laget, kanske den siste i hela världen (?), att vintercykla på en 26” pansarvagn från 2002 med runt 600 dubbar i däcken och på senare år har det faktiskt känts en aning trist att inte ha en chans att matcha deras lätta och fina cyclo-crossar på vinterintervallerna. Skulle jag unna mig någonting liknande?

Så jag vände mig till Nordic Trade och frågade dem om belgiska Ridley, som har cyclo-cross i generna och blodet, har någonting lämpligt för mig att pendla och vinterträna på? Och se, det hade de! Jag fastnade för en finfin cykel med hydrauliska Shimano 105, Fulcrum Racing-hjul och en fräsig gul färg och i dagarna har jag varit och hämtat ut den…

Nu var det ju kanske inte den mest praktiska cykeln med avseende på just det där med stöldrisk, dess värde blir förstås ganska högt och inte blir det bättre av att t.ex. sätta dit en effektmätare… Men nog blir det ett lyft från gjutjärnshästen och pansarvagnen alltid!

Nu skulle man bara hålla sig frisk från alla märkliga sjukdomar barn drar hem från förskolan och få lite tid över från bl.a. arbete med beställningen av årets klubbkläder från Sportful, så kanske man kunde få cykla lite på den också!