Blogg

Hjulklappar och träningsläger

Lagom till jul så passade jag på att unna mig en hjulklapp – en Fiandre Extremejacka från vår klädleverantör Sportful. Juldagsturen blev lätt rull i +5 grader och lätt regn. Efter julmatsintag så var det, vädret till trots, väldigt skönt att få trampa lite och med bra kläder som håller en torr och varm så är det inga problem alls. När det är blött och skitigt ute så är svarta kläder onekligen praktiska att hålla rena, men för att trampa säkert på vägarna så gäller det att synas och då kan det ju underlätta med färgglada kläder.

Sportful Fiandre – kläder som vissa World Tourlag väljer att köpa in och använda till vårklassikerna, trots att lagen har andra klädsponsorer…

Apropå julklappar så stod högst på listan att vi ska få hålla oss friska och vid god hälsa. Med en ettåring på dagis så har det gått allt annat än bra denna höst då förkylningarna avlöst varandra. Sedan säsong 2018 drogs igång den första november så har jag hittills 26 st “sjukdagar” då jag inte varit i träningsbart skick. Fysisk status är därför allt annat än bra då jag inte hunnit rampa upp intensiteten till någon högre nivå innan nästa förkylning avlöst. Tips på hur man håller sig frisk, trots barn på dagis tas tacksamt emot!

I början av januari drar vi iväg på träningsläger till Gran Canaria. I vanliga fall brukar formen för egen del vara ganska stabil och målet brukar vara att stundom gasa på och jaga PB i backarna. I år får ribban dessvärre sänkas rejält och målet blir att försöka få in timmar på cykelkontot, njuta av äventyrliga heldagsturer med ruttläggare Rasmus, fika i solen och umgås med träningssällskapet. Rapport från GC utlovas i januari!