Blogg

Gran Canaria 2018

Nu är det fjärde året i rad som delar av vintern spenderas på Gran Canaria. På distanspassen i Linköping har det blivit av en grej att försöka hitta roliga vägar som vi inte kört tidigare. Det brukar lyckas oväntat bra då vägnätet i Östergötland verkar vara oändligt.

Det har smittat av sig även hit och det brukar bli att vi besöker den norra delen av ön. Fokus hittills har varit den nordöstra sidan och de bästa vägarna där är nog testade nu.

Det går dock inte alltid som man tänkt sig då vägarnas skick och lutningen på backarna kan vara svåra att avgöra innan. Som exempelvis den här avslutningen på en annars ganska fin väg:

Alldeles för brant i kombinationen med dåligt underlag gör att man aldrig mer kommer vilja köra varken upp eller ner där igen. Växeln 36-32 kändes plötsligt väldigt tung. Jakob startade hårt första minuterna och var en bit före innan hans kadens gick ner till noll och spenderade istället följande 5 minuter gåendes. På något vis såg han inte alldeles överlycklig ut när han med tunga steg gick de sista metrarna. Kanske sjönk mitt förtroende som vägvisare något efter detta.Här är vägarna som körts hittills under de fyra åren.

Nedan följer några bilder från norra sidan.