Blogg

Elitlaget 2018

Här kommer en kort presentation av de som kommer visa upp Hymertröjan i elitklungan 2018.

Victor Rundh: Någon kanske undrar om han fortfarande får behålla sitt epitet ”Junis” nu när fler tidigare juniorer aspirerar? Självklart! Denna glädjespridare överraskade när han klev fram som lagets storspurtare 2017 genom att länge ha ledningen i SWE-Cup:s spurttävling.

Daniel Brengdahl: Den cyklist i Sverige som har störst gap mellan förmåga och självförtroende, eller är han bara ödmjuk?

Henrik Holm: Yngst i laget med en stark spurt bakom örat. Undrar man något om en cykelpryl har han svaret.

Hugo Forsell: Under 2017 lyckades han i juniorklassen med allt från vurpor, armbrott och lagbyten. Däremellan vann han etapp på U6 och körde i landslaget. Borta bra men hemma bäst, så det siktar vi på!

Isac Lundgren: “If you can’t beat them, join them”. Eller var det kanske “if you can´t beat them, take them”. Vår nya stjärna som vi ska försöka slussa till något stort 2019, men nu och för all framtid är även han en hymerit.

Mathias Hjärtström: Siktar på att ta sin första pallplats 2018. Var 2017 på väg mot den i Vänersborg, men undertecknad tyckte inte det var dags och passerade 50 meter för mål.

Jakob Södergrann: Kan vinna allt han ställer upp i, så det tycker vi han ska göra. Annars kan vi alltid lita på att han ställer upp för oss andra!

Johan Nystrand: Även om laget är yngre än på länge blir vi äldre och kommer få nytta av vår snart examinerade fysioterapeut. När han inte pluggar vinner han cykeltävlingar eller hjälper någon annan i laget.

Marcus Jansson: Skulle orienteringsförmågan vara ett moment även inom landsvägscykling skulle han vara bäst i Sverige! Nu är han det istället på MTB-orientering.

Gustaf von Eckerman: Han blir bättre på tempo för varje år och kanske varje dag. Det blir därför spännande att se vad det blir för placering på tempo-SM 2018.

Viktor Larsson: När han inte springer och letar efter saker i skogen kan han cykla riktigt fort. Dock springer han just mest och letar efter saker i skogen.

Erik Gabrielsson: kan som tillsammans med Michael Johansson lagt beslag på alla strava-segment i Östergötland. Ska det tävlas i tempo kan han slå alla.

Tillägg till detta tänkte jag själv ställa upp på en eller annan (eller alla) tävlingar och irritera konkurrenter så gott jag kan.

Det var dem som vi vet kommer tävla i elitklassen under säsongen och kanske blir det någon mer. Dessutom har vi glädjande nog en växande skara hymeriter som tävlar i flera andra klasser och/eller är med på de gemensamma träningarna. Alla bidrar vi till ett växande Hymer på stark frammarsch!


Wolfram GP 2015