Blogg

Tävlingssäsongen är igång

Elitlaget har nu startat upp säsongen med två helger i Danmark. Vi var en trio som tjuvstartade redan påskhelgen. Loppen hette 3 Dage i Nord och blev 3 dagar på strängen. Som man brukar säga när det inte finns några resultat att komma med så var vi mest där för att få bra träning och erfarenhet. Det sistnämnda stämde dessutom in bra på Marcus Jansson och Hugo som inte tidigare tävlat i den danska A-klassen.

I helgen som var kom ett större hymergäng till start och även ledarstaben hade fördubblats. Lördagens tävling var ganska extrem i det hänseendet att det blåste 8-9 m/s och två av Danmarks conti-lag kom till start med lika många cyklister som m/s kantvind. Att tävlingen dessutom gick på smala krokiga vägar gjorde det problematiskt för en och annan. Efter 20 minuter var det lika många cyklister som fick plats i en vinge kvar i täten. Jag och Isac hamnade i en grupp bakom på ungefär lika många. Där framme var de överens alldeles för länge så 11st av dem såg vi inte skymten av de resterande 3,5 timmarna. En hård dag i sadeln och bra träning kan vi dra till med igen.

På söndagen kördes ett kortare varvlopp på 90 minuter. Här var vi med bättre och representerade i alla farliga utbrytningar. Marcus och Johan var med i tätklungan länge, men fick tillslut ge sig i kantvinden. Victor och Henrik gjorde båda dödsinsatser för att bland annat håll undertecknad i lä. Övriga krigade på bra i den klungspurt som tillslut skulle avgöra loppet . Hugo rundade fältet i kantvinden på sista varvet med mig och Isac på hjul. Jag fortsatte med att försöka hålla oss i position, men med rejäl motvind sista hundra meterna hade jag nog behövt hålla oss kvar ett tag till i täten. Istället blev det lite för mycket vind på Isac i en trång spurt och en 8.e plats som följd. Åtminstone ett steg i rätt riktning! Vi var ju som sagt ändå där mest för att få bra träning 😛

Nu hoppas vi det blåser upp till helgen så att vi får nytta av allt slit i kantvinden!