Blogg

Östgötaloppet 2018 och hemmaseger!!

 

Idag var det Sverigepremiär i vanlig ordning genom Östgötaloppet, som är en av de mest prestigefyllda tävlingarna att vinna på svenska vårkalendern (enligt oss). Till start hade vi Henrik, Hugo, Rasmus, Victor, Jakob, Mathias, Johan, Daniel och Marcus Jansson. Ett starkt lag, trots att vi saknade Isac Lundgren som är iväg på landslagsuppdrag.

Då 90 % av laget varit sjuka den senaste tiden så var alla lite oroliga över formen. Tävlingen drog igång 11:21 när Sportson-bilen rullade iväg som ledarbil. Det blev väldigt offensiv körning redan från start och på grund av att det inte blåste något var det en väldigt lätt att hänga med, men desto svårare att skapa något.

Runt det stora varvet var det rena attackfesten, inget försök fick något vidare utrymme, men in på småvarven kom Daniel Brengdahl loss i en trio. Daniel hade förvarnat oss innan att han hade en dålig dag, så vi kände oss rätt lugna – i Hymer vet vi att när Brengen har en dålig dag är det egentligen alla andra som har en dålig dag. Trots stark körning kontrollerade Ryska Posten och Ormsalva dock utbrytarna, så de fick aldrig något större utrymme.

När det var ca 4-5 varv kvar var det återigen samlat och då började lite större namn visa sig där framme. Alla var på hugget och det skapades aldrig något som var farligt och allt slutade med att vi försökte komma med ett tåg på slutet. Hugo spurtade snabbast, sopade hem tävlingen och tog Hymers första seger för säsongen!!