Blogg

Cuppremiär!

Med gårdagens högsommarvärme i färskt minne begav sig den del av Hymers elitlag som har familj av mot Kinnekulle tidigt i morse. Det stod cuppremiär på schemat och de andra hade åkt redan igår eftermiddag. Vi hade förvisso även gårdagens ihärdiga vind i färskt minne, men vi valde att fokusera på hur varmt och skönt det varit. Temperaturen hade för dagen dock svårt att klättra över +8 C innan vi kommit på plats, men vädret var det då rakt inget fel på, det var vi eniga om. Strålande sol, det skulle bli en fin dag i sadeln! Det blåste dock en hel del, till vissas glädje och andras förtret. Själv har jag inte haft samma förmån att nöta kantvind med danskarna som en del andra i laget, jag har i själva verket mest fokuserat på att vila mig i form efter en segdragen förkylning.

Planen för dagen var klar. Ingen attack alltför tidigt, framför allt inte från start, utan vi chillar och tar det lugnt. Planen höll ända tills dess att mastern släppte, då Junis attackerade och fullföljde en soloattack i… ja, säkert flera minuter. Sedan kom kantvinden, klungan spred ut sig över vägens bredd och pinan inleddes. Inledningsvis gick det ganska bra, men efter några mil föll det sig så att fyra Hymeriter fick “feeling” i täten på klungan och sprängde densamma, medan några av oss andra med lite sämre feeling för stunden satt på strängen och led. När de roat sig tillräckligt kom en backe och med den en attack, där två konkurrenter kom loss och det gjorde inte någon av oss. Inte bra!

I det läget lyckades dock Jakob dra ikapp tillräckligt mycket för att Hugo skulle kunna brygga upp till dem och trion höll undan en bra stund framöver. Själv satt jag mest och täppte luckor och körde ikapp grupper i de bakre leden, vilket var nog så slitsamt… Efter lite drygt halva loppet tappade jag kontakten med klungan för sista gången, så när jag kom in för varvning valde jag att kliva av och ladda för morgondagen. Där framme blev tättrion ikappkörd när en ny konstellation bildades, men Hugo fanns med där även denna gång.

Dessvärre splittrades gruppen på slutet och Hugo rullade in på en sjundeplats. En bra placering, men vi förstås hade högre mål än så. Lyckligtvis hade han lyckats knipa lite spurtpris längs banan och plockade därmed poängtröjan i cupen, bra där!

Nu laddar vi för en ny cuptävling, redan imorgon!

Hugo Forssell iförd SWE Cup läckra poängtröja!