Om oss

Inför säsongen 2013 växlade elitlaget upp några snäpp. Martin Filipsson, Victor Rundh och Johan Nystrand drog på sig Hymertröjan för första gången. Jakob Södergrann återvände efter några säsonger i andra lag. Redan på Sverigepremiären och tillika hemmatävlingen kände laget att förmågan fanns där. Jakob var tongivande i den långa utbrytningen i Östgötaloppet som dock slutade med stolpe ut för laget. Veckorna därefter blev framgångsrika på ett sällan skådat sätt. Det blev pallplatser på de tio närmast efterföljande tävlingar varav sju slutade med segrar. Det var Jakob som med fantastiskt tempoförmåga lyckades vinna prolog och tempolopp vid Hammarö 3-dagars. Det gav en slutlig andraplats och bäddade för Rasmus Mikivers seger på avslutningsetappen. Victor Rundh presenterade sig på allvar med lagkörning av bästa klass. På Wendes 2-dagars visade cyklisterna verkligen upp sin taktiska förmåga och vilja att offra sig för varandra. Jakob tog två etappsegrar och slutsegern och Rasmus tog ännu en etappseger.

skandis

Helgen efter var det dags för Sverige enda internationella tävling Scandinavian Race. Marcus Johansson var loss stora delar av det stentuffa 18 mil långa loppet. När de flesta trodde att hans begränsade vinterträning skulle ta ut sin rätt lyckades han istället åka ifrån de flesta av sina utbrytarkollegor. Det slutade med en andraplats och en väldigt fin merit för hela laget.

Efter den sprakande säsongsöppningen tog Jakob tre tredjeplatser medan både Martin och Daniel Brengdahl tog topplaceringar på slutetappen och sammanlagt i Halmstads 2-dagars.

Elitåkarnas framgångar fortsatte sedan att avlösa varandra. Tredagarstrippen i Stockholm inleddes på fredagen med Arlanda Track Race. Efter ett spurtuppdrag av laget kunde Jakob spurta hem segern. Den tredje dagen förstärktes laget. Det resulterade i en fin soloseger för Marcus och en femteplats för Johan Nystrand.

Publikfesten Vättern GP ingick Sverigecupen och blev ytterligare en succé. Både Jakob och Marcus fick bestiga prispallen och dessutom tog Marcus över ledningen i Sverigecupen. En ledning som han hann bli av med, ta tillbaka och slutligen bli av med igen innan säsongen var över. CK Hymer ledde även lagtävlingen i Sverigecupen ända in på mållinjen men slutade tvåa. Marcus slutade även sexa sammanlagt i den nya GP-cupen där Jakob blev nia totalt.

pallen_scandis

På Svenska mästerskapen visade Niclas Hägglund och Marcus framfötterna genom att vara med i den grupp som senare kom att göra upp om segern. Denna gång räckte det till en fin åttondeplats för Marcus. Årets största framgång för laget och den mest uppmärksammade tävling under hela säsongen var Kortbane-SM. Det var ett lopp som med spänning kunde avnjutas från TV-soffan då det direktsändes i SVT. Marcus spelade sina kort helt rätt och lyckades bokstavligen köra ifrån samtliga sina utbrytarkollegor.

Prispall_herrar

Vurpor satte stop för elitcyklisterna vid ett flertal tillfällen, men under Tour of Jämtland körde Daniel Brengdahl starkt trots vurpa och lyckades bli 12:a sammanlagt. GM-helgen kunde summeras med andra plats på tempoloppet och förstaplats på linjeloppet för Jakob. Johan Nystrand noterade en tredjeplats på Wänershofs Allianslopp, som trots namnet var en nationell tävling med högklassigt motstånd.

På Svanesunds 3-dagars blev det ytterligare en seger med Jakob. Säsongen avrundades som den började, med en sväng till Danmark och en fin andraplats för Jakob.

Mycket skulle kunna skrivas om den framgångsrika säsongen, den fantastiska lagandan i elitlaget och åtskilliga insatser som inte resulterade i de allra förnämsta resultaten. Vi nöjer oss med att CK Hymer blev Sveriges mest segerrika elitlag med 30 pallplatser varav 13 segrar. Med detta i bagaget blickar vi fram emot säsongen 2014 och hoppas att den blir lika rolig och segerfylld som fjolårets.